Česká pivní kultura
|
Publikováno: 14. ledna 2015
|
Dost jsem toho projel a pivo mám rád. Dobré pivo, ne svatou trojici, dále pak chemii z Krušovic, Staropramenu, Heinekenu vůbec atd. Netřeba jmenovat. Trh je těmito "nejpitelnějšími" lektvary přesycen.
A jelikož čeští hostinští jsou šetrni, dá se potom najít úžasné věci.
Podotýkám, že ne všichni a ne všude, ale případů podobných tomu co je níže, lze najít v Čechách i na Moravě desítky.
Řeč je o propagačních, spotřebních a jiných materiálů, které výrobce - pivovar - poskytuje.
A tady je kamínek úrazu - spíš balvan.
|
Jakmile je na hospodu dodán, většinou tu zůstává napořád. A kolikrát dochází k hodně zajímavým shlukům.
Vůbec si nedovedu představit, že např. značková restaurace Ve Skále v Klášteře by používala např. účtenky ze sousedních Svijan. A obráceně.
Schválně až pojedete někam na výlet po vlastech českých, koukejte se v restauracích při občerstvení, čím Vás navštívená restauračka překvapí. A budete zírat.
Snad největší hnůj je vzít sklenici např. od šmakulády z Plzně a nalít do toho třeba Krušovice. Brrr. I s tím jsem se však setkal a většinou tam, kde jiná "osvěžovna" není širokodaleko k mání.
Posuďte sami, jaká to je krása - pivo zde čepují do spárvných sklenic, na rodíl od jiných...
A to tu nemluvím o nekuřáckých hospodách, hospodách kde výtečně vaří atd.
Mimoň lze v tomto směru nazvat latinským "Hic sunt leones"
Nebo mi něco uniká ?
|
Počet komentářů: 4 Komentáře ... (poslední: 15. ledna 2015 12:35) |
Autor: Pep@k |
Přečteno: 3261x |
|